Kelly’s eerste marathon: we zijn van start!2 minuten lezen

Contents

Even voorstellen, mijn naam is Kelly van Ruler, ik ben 30 jaar en kom uit Leusden en dit jaar zal ik onder begeleiding van Up 4 Running mijn eerste marathon lopen. Ik werk fulltime bij de brandweer Den Haag. Daarom is het voor mij en mijn werk essentieel om fit en gezond te zijn. In deze blogberichten neem ik jullie mee op weg naar mijn eerste marathon. Vandaag vertel ik over de eerste stappen van mijn voorbereiding.

Hardloopschoenen, sporthorloge en een hardloopschema

Ongeveer een maand geleden ben ik gestart met het voor mij door Up 4 Running op maat gemaakte hardloopschema. Om mijzelf goed te monitoren, heb ik een Garmin Fenix 5s sapphire sporthorloge aangeschaft waarbij ik verbaasd was wat ik er allemaal mee kon. Tevens heb ik een nieuw paar hardloopschoenen aangekocht. Mijn vorige schoenen waren toch alweer ruim 2 jaar oud en waren wel toe aan vervanging. Aan de materialen en begeleiding zal het in ieder geval niet liggen.

Voorbereiding, techniek en blessurepreventieve screening

Trainen voor een marathon in combinatie met veeleisend werk als brandweervrouw is geen makkelijke opgave. Daarom heb ik tijdens mijn trainingen met coach Bram mijn hardlooptechniek aangescherpt en heeft fysiotherapeut Robby een reeks tests gedaan en afgenomen om het risico op blessures te minimaliseren.

Op een andere manier trainen

De trainingen gaan tot nu toe goed. Bij het opstellen van mijn trainingsschema heeft coach Bram rekening gehouden met mijn werkdagen en met de runs die ik al gepland had staan. Het was wel erg wennen aan de interval trainingen, want dit was nieuw voor mij. Ik moet mijn draai er dan ook nog een beetje in vinden. Normaal gesproken loop ik in een voor mij “veilige zone” waarin ik niet erg buiten adem raak, maar wel de kilometers maak. Echter heb ik inmiddels ervaren dat interval trainingen belangrijk zijn voor onder meer mijn snelheid.

Resultaat

Ik heb afgelopen weken diverse runs gedaan, waaronder de Spartanrace sprint en super in Mallorca, de Strongviking in Furstenau en de City pier City loop in Den Haag. Ik merkte hierbij dat mijn conditie al een stuk beter was dan voorheen. Ik kijk alweer uit naar de runs die ik op korte termijn gepland heb staan zoals de halve marathon van de Zandvoort Circuitrun en het verdere avontuur met Up 4 Running.

Fout gevonden? Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter!